در حال حاضر برای جلوگیری از خاموش شدن ناگهانی دستگاهها در اثر قطع برق و آسیب دیدن اونها از دستگاه های UPS به طور گسترده در انواع مصارف استفاده می شه. UPS دستگاهی هست که می تونه برق متناوب مورد نیاز دستگاه ها رو از طریق باتری و تبدیل اون به برق متناوب با ولتاژ و فرکانس مناسب تامین کنه.

پارامترهای مختلفی در توصیف یک UPS دخیل هستند. مثلا با توجه به توانی که مصرف کننده لازم داره، UPS هم باید بتونه بیشتر از توان مصرفی رو تامین کنه. مثلا اگه شما یک سرور دارید که با لوازم جانبی مثل سوییچ ها ممکنه تا 2KVA مصرف کنه، باید یک UPS با قابلیت تامین 3KVA خریداری کنید. اما زمانی که UPS می تونه برق مصرف کننده رو موقع قطع برق تامین کنه بستگی مستقیم به ظرفیت باتری ها داره. این ظرفیت با آمپر ساعت یا Ah مشخص می شه. مثلا اگه دستگاه UPS به 6 تا باتری 12 ولت و 40 آمپر ساعت وصل باشه و مصرف کننده شما به طور متوسط 2KVA مصرف کنه ، UPS شما می تونه حداکثر تا 1 ساعت و 26 دقیقه مصرف کننده ها رو روشن نگه داره.

UPS

دستگاه های UPS رو می شه بر حسب عوامل مختلف دسته بندی کرد. مثلا بر حسب مورد استفاده می تونیم مصارف خانگی، اداری، بیمارستانی، نظامی و … رو نام ببریم.

همین طور بر اساس میزان توانی که می تونند تامین کنند قابل دسته بندی هستند.

اما چیزی که در این مطلب قصد داریم در موردش صحبت کنیم انواع طراحی UPS هست.

UPS طراحی های مختلف

UPS ها بر حسب مورد استفاده، قیمت و توانی که می تونند تامین کنند با فناوری ها و طراحی های مختلف تولید می شن.
فهرستی از طراحی های رایج UPS رو در زیر مشاهده می کنید:

Standby UPS
double-conversion Online UPS
Line Interactive UPS
Ferroresonant Standby UPS


در جلسات بعدی این چند طراحی شناخته شده رو معرفی و تفاوت هاشون رو بررسی می کنیم.