همون طور که می دونید داشتن یه منبع تغذیه dc آمپر بالا خیلی جاها و توی خیلی مدارات و دستگاهها لازمه. اما متاسفانه منابع تغذیه که از ترانس استفاده می کنند برای اینکه بتونن جریان خوبی بدن باید حجم خیلی زیادی رو اشغال کنند و راندمانشون هم چندان خوب نیست.
به همین دلیل استفاده از منابع تغذیه سوییچینگ آمپر بالا کم کم داره متداول می شه. در اینجا فرض ما بر اینه که یه منبع تغذیه با ولتاژ ثابت در اختیار داریم. فرقی هم نمی کنه که سوییچینگ باشه یا ترانس.
مداری که می خوایم معرفی کنیم یه رگولاتور متغیره که می تونه ولتاژ دلخواه شما رو ارایه بده و جریان خروجی مناسبی تا 3 آمپر فراهم می کنه. حتما آی سی lm317 رو می شناسید که یک آی سی رگولاتور قابل تنظیمه که بیشتر از 1.5 آمپر نمی شه ازش کشید. اما ما در مدار خودمون از یه آی سی رگولاتور سوییچینگ به نام lm2576HV-adj استفاده می کنیم.
نقشه مدار که در شکل زیر دیده می شه تقریبا ساده ست.

سیم پیچ رو می شه به صورت آماده از بازار تهیه کرد. یعنی دیگه نیازی به سیم پیچی نیست!
اون دیود هم که می بینین یه دیود شاتکی 60v و 3A هست که اگه پیدا نشد می شه از معادلش استفاده کرد.
R1 باید بین 1 تا 5 کیلو اهم باشه. بنابراین هیچ وقت به جای مقاومتهای R1 و R2 از یه پتانسیومتر یا ولوم تنها استفاده نکنین. بهتره بسته به محدوده ولتاژ مورد نیاز به جای R1 از یه مقاومت ثابت و به جای R2 از یه مقاومت متغیر استفاده کنین.
و حالا چند نکته مهم:
از هیت سینک مناسب استفاده کنین!
مسیرهایی که در شکل با خطوط پررنگ نمایش داده شدند تا حد امکان کوتاه باشند چون ممکنه حلقه های ناخواسته و اثر سلفی به وجود بیاد.
در پایان باید بگیم که قیمت جنس مرغوب این آی سی از lm338 گرونتره و اگه از انواع ارزان قیمتش تهیه کنید در عمل نمی شه به مدت زیاد از جریان خروجی نامی استفاده کرد.
اگه نخواید مدار رو خودتون ببندید می تونید ماژول آماده رو از بازار تهیه کنید. اما در صورتی که نخواید از یه برد آماده توی طراحیتون استفاده کنید، بستن این مدار کار آسونیه.
رابطه بین ولتاژ ورودی و خروجی هم به این صورته:

(Vout=Vref(1+R2/R1